LSG Legal - ondernemingsrecht & arbeidsrecht
 


 
home » actueeldinsdag 19 juli 2016

 

Zo. Nu eerst ...

 

Mijn eigen advocaat kiezen!

De vrije advocaatkeuze binnen rechtsbijstandsverzekeringen is namelijk verder uitgebreid.

 

Het was voor verzekerden al enige tijd mogelijk om zelf je advocaat te kiezen in gerechtelijke procedures (zoals ontslagzaken bij de kantonrechter), maar voor (ontslag)procedures bij UWV weigerden de verzekeraars dit nog steeds.

 

Vrije keuze advocaat bij àlle ontslagprocedures

Het Europese Hof van Justitie heeft op 7 april 2016 deze vrije keuze verder uitgebreid naar ook de ontslagprocedures bij het UWV en naar bezwaarprocedures in het bestuursrecht (denk aan bezwaar tegen WW- en WIA-beslissingen).

 

Met een specialist in arbeidsrecht niet duurder uit

Veel rechtsbijstandsverzekeraars hebben hun polisvoorwaarden hierop al aangepast door bijvoorbeeld een extra eigen risico op te nemen en/of een maximum bedrag te koppelen aan  rechtsbijstand door een advocaat naar keuze. 

Laat u zich hier niet door afschrikken want een gespecialiseerd advocaat kan u binnen deze grenzen meer dan goed helpen en ondersteunen bij een mogelijk ontslag of bezwaar tegen de hoogte van een door UWV toegekende WW-uitkering.

 

Wat moet ik doen?
Bent u verzekerd voor rechtsbijstand en wilt u uw eigen advocaat kunnen kiezen bijvoorbeeld als u in een ontslagprocedure verzeild dreigt te raken?


Meld dit dan zo snel mogelijk aan uw verzekeraar en geef direct de contactgegevens van de advocaat van uw keuze door. De verzekeraar en de advocaat stemmen dan rechtstreeks met elkaar de voorwaarden van rechtsbijstand af. Wel zo makkelijk.

Meer informatie? neem gerust contact met ons op.

 

 

 

Categorieën

 

 
LSG Legal Advocatuur
Parkstraat 4, 4818 SJ Breda
Telefoon 076 560 65 60
Fax 076 565 19 27
E-mail info@lsglegal.nl