LSG Legal - ondernemingsrecht & arbeidsrecht
 


 
home » actueelPagina 1 van 2  > >>

dinsdag 23 augustus 2016

 

 

Vanaf vandaag nog precies 3 maanden de kans om een nabetaling van vakantiedagen tijdens ziekte te vorderen bij de Nederlandse Staat.

 

 

dinsdag 26 juli 2016

 

 

Eerder werd een uitzendkracht al weggestuurd omdat hij Pokémon speelde onder werktijd. Nu dreigt een ontslag op staande voet voor een buschauffeur die achter het stuur op zoek was naar Pokémons.

 

Wat zijn nu de spelregels voor een ontslag op staande voet?

 

 

dinsdag 19 juli 2016

 

 

Mijn eigen advocaat kiezen!

De vrije advocaatkeuze binnen rechtsbijstandsverzekeringen is namelijk verder uitgebreid.

 

Het was voor verzekerden al enige tijd mogelijk om zelf je advocaat te kiezen in gerechtelijke procedures (zoals ontslagzaken bij de kantonrechter), maar voor (ontslag)procedures bij UWV weigerden de verzekeraars dit nog steeds.

 

 

dinsdag 17 februari 2015

 

 

Sinds 1 januari 2015 is een concurrentiebeding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet meer toegestaan, tenzij de werkgever in de arbeidsovereenkomst toelicht waarom dit beding toch noodzakelijk is en vanwege welke zwaarwegende bedrijfsbelangen. Betekent dit het einde van het concurrentiebeding of zijn er voor werkgevers toch nog volop mogelijkheden concurrentie door ex-werknemers in te dammen?

 

 

dinsdag 10 februari 2015

 

 

Het  faillissement van een of meer vennoten leidt tot de ontbinding van de V.O.F. (beëindigingsgrond in de V.O.F-overeenkomsten). Omgekeerd leidde het faillissement van de V.O.F. tot voor kort automatisch ook tot het faillissement van alle vennoten. Deze laatste stelregel heeft de Hoge Raad in februari van dit jaar teruggedraaid. Het faillissement van een V.O.F. heeft niet langer automatisch ook het faillissement van de vennoten tot gevolg.

 

 

vrijdag 9 januari 2015

 

 

Hoge Raad zet streep door sluiproute waarin het einde van het 4e vaste contract bij aanvang al was vastgelegd.

arbeidsovereenkomst ketenregeling

 

 

zondag 20 juli 2014

 

 

in dit schema staan alle geplande veranderingen overzichtelijk op een rij.

Voor vragen neem contact op met ons kantoor via Contact

 

 

dinsdag 3 juni 2014

 

 

De eKantonrechter staat voor een digitale en versnelde procedure bij de kantonrechter voor “eenvoudige” zaken op het gebied van wonen, werken en winkelen.

 

 

donderdag 20 februari 2014

 

 

Per 1 januari 2015 veranderen er een aantal regels rondom tijdelijke arbeidsovereenkomsten die grote  gevolgen kunnen hebben als je daar niet nu al rekening mee houdt. De  5 belangrijkste veranderingen staan hieronder op een rij...

arbeidsrecht proeftijd concurrentiebeding ketenregeling

 

 

woensdag 11 december 2013

 

 

Ontslag op staande voet is het zwaarste middel van het ontslagrecht omdat daarmee de arbeidsovereenkomst onmiddellijk eindigt en de werknemer veelal daarna geen WW-uitkering krijgt. Niet voor niets gelden er dus strenge eisen aan een ontslag op staande voet die wel eens worden vergeten. Om die reden even opfrissen….

 

 

 

Categorieën

 

 
LSG Legal Advocatuur
Parkstraat 4, 4818 SJ Breda
Telefoon 076 560 65 60
Fax 076 565 19 27
E-mail info@lsglegal.nl